När man reser till Sunny Beach är ett besök i den gamla byn Nessebar ett måste. Här finner man ett genuint bulgariskt kustliv och kan ta del av bulgarisk kultur och en atmosfär med en lång tradition och historia. I staden finns ett visst turistliv med en stor del av invånarna arbetar med fiske eller hantverk, precis som de alltid har gjort. Redan under Romariket var Nessebar en av de viktigaste hamnstäderna i Europa och därför är idag Nessebar upptagen som världskulturarv hos UNESCO.

Det går fort och är enkelt att resa till Nessebar från Sunny Beach. Det går bussar hela tiden från Sunny Beach centrum direkt till Nessebar. Vill  man ta sig till Nessebar med båt finns det ett par avgångar varje timma direkt från piren i Sunny Beach. Resan tar c:a 20 minuter.

Det största skälet till att man reser till Sunny Beach är förstås det enormt stora nöjesliv som byn erbjuder. Något som dock rekommenderas är att man en dag ta sig runt och besöker de lokala barerna där man finner bland annat bulgarisk sång och dans. Här får man möjlighet att äta god bulgarisk mat, som är en mix av det europeiska köket med mycket exotiska inslag, och dricka något gott vin samtidigt som man underhålls med bulgarisk sång och folkdans. Bulgarerna är ett mycket gästfritt och trevligt sällskap och en mycket lyckad och upplevelserik kväll utlovas.

När man är i Sunny Beach ska man sätta av en dag för en resa in till storstaden Burgas. Här finns fantastisk arkitektur och en kultur som speglar det bulgariska livet och dess traditioner. I Staden hittar man Siéclebyggnader och ett stort hav av blomster och grönska.

I Burgas finns gott om sevärdheter. Här kan man besöka någon av stadens museum där man kan få lära sig mer om Bulgarien och dess historia. Det finns även andra kultursevärdheter som inhemsk dans och sång, opera, teater eller konserter.

Även om shopping är relativt bra i Sunny Beach så hittar man i Burgas de traditionella och stora galleriorna och varuhusen där man kan finna allt man kan önska sig till lite bättre priser. I Burgas anordnas även en hel del marknader där man göra en del ovanliga fynd.

Resan till Burgas tar endast 50 minuter och bussar avgår varje timme från Sunny Beach.

De finns en stor grupp ungdomar som besöker Sunny Beach förutom att sola och bada även vill testa och utforska Sunny beachs gränser vad det gäller nöjesliv. Ingen festsugen ungdom missar förstås inte chansen att delta i en guidad barrunda med massor av galna upptåg.

De guidade barrundorna brukar besöka en 5-6 olika barer där de bjuds på en eller flera dryck samtidigt som deltagarna utmanas i tävlingar eller får sig en historielektion, självklart baserad på Sunny Beach historiska nöjesliv.

Barrundan brukar börja på en lite lugnare bar, där man träffas och samordnas samtidigt som de traditionsenliga barrundtröjorna delas ut. Dessa tröjor är senare ett viktigt landmärke när man är ute i nöjeslivet så man enkelt kan känna igen sina bröder eller systrar. Efter att man har besökt några av byns mest populära barer brukar barrundan avslutas på något av byns populära diskotek där festen sedan fortsätter oavbrutet fram till nästa morgon.

Det finns flera som anordnar guidade barrundor och de kan ha lite olika karaktär, även om syftet med alla dessa är att få ut maximal festglädje. Hör med guiderna på hotellet för att hitta den barrunda som passar en själv bäst.

Reser man med barn är förstås en utflykt till Sunny Beachs vattenpark ett måste. Här finner man en gigantisk vattenanläggning där både vuxna och barn kan ta del av hisnande vattenäventyr och välgörande bad. Vattenparken inrymmer också flera restauranger och barer vilket gör att man utan större svårigheter kan sätta av en dag för aktiviteter i vattenparken.

Res till Sunny Beach

Annons