Generellt håller hotellen i Sunny Beach en relativt låg standard. Hotellen är ofta slitna och de har som målsättning att deras gäster i första hand är i Sunny Beach för att sola och bada och därefter tillbringa kvällarna i nöjeslivet. Men andra ord fungerar standarden bra för att tillbringa natten på hotellet. Men det finns flera olika klasser från de billigaste budgethotellen till lyxhotell. Då centrala Sunny Beach är en livlig plats efter skymningen passar de hotellen främst för de turister som har för avsikt att ta del av Sunny Beach nöjesliv ordentligt. Vill man ha ett lugnare boende eller om man reser tillsammans med sina barn rekommenderas absolut ett hotell strax utanför centrum. Det är dock ändå nära till nöjeslivet för de som vill delta men man slipper det runt hörnet de dagar man vill ta det lugnt och koppla av.

De flesta hotellen ligger centralt med närhet till stranden och nöjeslivet. Hotellen strax utanför centrum är oftast belägna i härligt grönskande områden, ofta med egna aktiviteter som tennis, basket, volleyboll eller egna pooler. På de flesta medelklasshotell och bättre har man oftast satellit-tv och i övrigt ett ordnat och utrustat rum. På många hotell finner man många tjänster som bland annat tvättning, bokning av guidade turer eller taxi samt i övrigt en mycket bra service utöver det man brukar vara van vid från charterresmål.

På de bättre hotellen erbjuder man ofta sport och träningscenter. SPA-anläggningar med specialbehandling med bulgariskt mineralvatten gör så man blir som en ny människa efter att man vistats i solen några dagar. Hotellen har ofta egna exklusiva restauranger, caféer och oftast har de alla en bedårande havsutsikt. De lite mer exklusiva hotellen har ett stort urval av märkesprodukter och kläder i små shoppinggallerior. De bättre hotellen har alltid egna pooler där man även kan finna barnpooler.

I Sunny Beach finns en hel del billiga rum att hyra på lägenhetshotell. De saknar i regel restaurang, Internet och övrig service. Dock kan man ofta finna närbelägna restauranger för att inta sin frukost eller andra måltider. Är man dessutom flera som reser tillsamman kan man hitta lägenhetshotell med flera sovrum till bra priser. Precis som på de flesta populära resmålen kan man enkelt finna bra och billiga lägenheter eller hus för längre hyra, om man planerar en längre vistelse på orten. Dessa kan man finna på Internet eller på plats, ofta vid turistbyråer.

Res till Sunny Beach

Annons