Att vara missnöjd på nattlivet i Sunny Beach är mycket svårt. Resmålet konkurrerar med andra partyresmål som bland annat Ibiza och vinner oftast tack vare sina förmånliga och låga priser, då utbudet av nöjesliv är minst lika utvecklat som Ibiza.

Direkt i skymningen slår det vackra och bedårande strandstaden om tvärt och blir en av Europas mest hetaste nöjesmetropol. De blinkande neonljusen tillsammans med den dunkande musiken hittar man överallt i de centrala delarna och folk översvämmar gatorna i jakt på att förnöjas. Men Sunny Beach är en mångsidig nöjesstad och det finns mer än bara dunkande musik.

Små trevliga musikpubar med levande musik och en härlig stämning varvas med bland annat exklusiva pianobarer med lite vuxnare musik och mer exotiska drinkar. Det finns gott om barer där man samlas för att i grupp gå vidare till de stora diskoteken i Sunny Beach. I Sunny Beach brukar kvällarna oftast börja i en bar, fortsätta med några musikpubar och därefter går man över till de dunkande och ibland den helt sanslösa feststämningen som råder på diskoteken innan man återigen avslutar kvällen i en lugnare bar.

Ett av de mest populära diskoteken i Sunny Beach är XL som ligger mitt i Sunny Beach. Här spelas den senaste musiken. Priserna är låga och stämningen mycket hög. I samma område ligger massor av mindre barer där de flesta besökare brukar runda av kvällen.

Många väljer att delta i någon av de charmerande fester som ofta hålls till havs. Här deltar man på en båtkryssning som börjar mitt på dagen som senare under kvällen förvandlas till en musikpub på vägen tillbaka där många väljer att komma i form innan de når nöjeslivet i land. Båtresorna kombineras ofta med bad och fri öl och vin ingår ofta i priserna.

Innan man ger sig ut i det heta nöjeslivet är det förstås bra att börja med en ordentlig middag. Det finns gott om restauranger i Sunny Beach och här finner man allt från enkla rätter till restauranger som specialiserat sig på grill och fisk menyer. Att äta i Sunny Beach är inte speciellt dyrt och maten är förhållandevis bra, dock anser många att maten har hamnat på en charternivå och att menyerna i Sunny Beach i stort är identiska.

I Sunny Beach finner man även en hel del internationella kök och för den som vill ta del av snabbmat finns, förutom två Mc Donalds, även gott om matvagnar som erbjuder allt från enkla rätter till kebab.

En populär restaurang där många skandinaver möts är HC Andersen som ligger centralt i Sunny Beach och relativt nära stranden. Här finner man ganska mat, företrädelsevis pizza, kebab och hamburgare, men även andra lättare rätter som serveras av skandinavisk personal. Maten är dessutom ganska billig och då restaurangen spelar skandinavisk hitmusik och har en trevlig atmosfär sitter många ofta kvar efter maten och dricker några drinkar eller öl innan de väljer at fortsätta kvällen.

Res till Sunny Beach

Annons