Det vanligaste ressättet till Sunny Beach är att man beställer en färdig och komplett charterresa från något av de charterbolag som har Sunny Beach som resmål. I Charterresan ingår flyg, transfer på resmålet och hotell i totalpriset. Under högsäsong ligger priserna för en charterresa till Sunny Beach någonstans kring 4 000-6 000 kronor, beroende vilken standard man vill ha på hotellet. Det finns även stora möjligheter att hitta sista minuten resor till Sunny Beach, med eller utan specificerat hotell, för runt någon tusenlapp bättre pris. Resorna till Sunny Beach går från Sveriges tre största städer, Stockholm, Malmö och Göteborg.

Om man vill resa på egen hand kan man resa till Sunny Beach med reguljärt flyg. Det går ofta att hitta flygstolar hos något av de charterföretag som har Sunny Beach som resmål. Annars krävs det oftast att man får flyga med flygbolag som mellanlandar innan man når slutdestinationen Burgas. Om man reser reguljärt kan man göra en del fynd bland flygbiljetter men man får själv ordna med transfer och hotell i Sunny Beach. Om man reser reguljärt under högsäsong behöver man tänka på att boka hotell i god tid innan avresa, det kan annars bli mycket svårt att hitta ett hotell till rimligt pris på plats.

Från Burgas flygplats tar man sig snabbt och enkelt till Sunny Beach med en direktbuss, som avgår med 15 minuters mellanrum. Det finns även taxi vilket tar er ända fram till ert hotell både snabbt och ganska billigt.

Om man reser runt i Bulgarien kan man även ta sig till Sunny Beach med tåg. Från huvudstaden Sofia går det tåg till Burgas där man byter till buss för sista sträckan till Sunny Beach. Tåg är billigt och en resa mellan Sofia och Burgas kostar ett par hundralappar. För ytterligare några tior kan man få 1:a klassplats och eller plats i sovkupé.

Tågen håller relativt bra standard och i de modernare tågen finns det även luftkonditionering. Om man reser mellan Sofia och Burgas får man dessutom ta del av en bulgarisk natur med många vackra inslag från vatten, raviner och bergstrakter. Om man reser längre sträckor med tåg rekommenderas att man tar med egen matsäck. På de bulgariska tågen saknas ofta restaurangvagnar.

Det går även att hitta långfärdsbussar från vissa städer till Burgas, vilket är Sunny Beach närmsta och största stad. Långfärdsbussar är billiga men inte speciellt bekväma när man reser långa avstånd.

Res till Sunny Beach

Annons