Det finns gott om sevärdheter i och omkring Sunny Beach som passar i stort alla som vill få ett avbräck från strand och nöjeslivet. En närliggande by, bara 3 kilometer utanför Sunny beach, är Nessebar. Denna charmiga och kulturella by ger en inblick i bulgarisk historia och tradition. Här finner man bybor som livnär sig på fiske och en hamn som var en av de viktigaste hamnar under Romarriket. Staden är fylld med kullerstensbelagda gator, intressanta byggnader och kyrkor men även en del historiska ruiner.

Ett besök i Burgas kan varmt rekommenderas. I Burgas finner man mängder av bilfria gågator där man kan promenera mellan lummiga torg som erbjuder massor av uteserveringar och shopping. Det finns även ett flertal intressanta museer för den som vill ta del av arkeologiska fynd eller Bulgariens historia. I Burgas hittar man även mycket hantverk och bulgariska produkter till bra priser. Det finns ett flertal marknader som anordnas på de bilfria gatorna där man kan göra bra och speciella fynd.

Nere vid piren i Sunny Beach kan man finna ett flertal guidade båtturer runt i Svarta havet. Det finns olika turer beroende på vilken upplevelse man vill få. Vissa båtar åker ut bland öar och erbjuder bland annat dykning. Det finns turer som tar en ut till oerhört vackra badplatser där man kan kolla av och bada. Nöjesturer kombineras ofta med bad och vid hemfärden förvandlas båten till en mysig festplats där öl och vin serveras till trendig och dunkande musik.

Är man intresserad eller uppskattar natur är en tur på floden Ropotamofloden att rekommendera. Här får man en resa i en mystisk och spännande atmosfär där man kan upptäcka sköldpaddor och kungsfiskar. Floden går genom en tät urskog och här finner man mängder av exotiska växter och blommor. Sevärdheten ligger c:a 8 mil utanför Sunny Beach och man tar sig enklast hit genom någon av de guidade resor som erbjuds.

När man besöker Bulgarien är ett besök i de mäktiga Rilabergen en upplevelse. Här finner man Bulgariens största kloster, Rilaklostret. Rilaklostet är över 1100 år gammalt och är belägen på en helig mark i ett mycket vackert naturområde. Klostret i sig är oerhört stort och består av flera byggnader. Bland annat finner man fyra stycken kapell med över 300 rum där klostrets munkar har sina logier. Det finns även ett imponerande bibliotek och massor av historia att ta del av. En tur till Rilaberget kräver en heldag och anordnas av turistbyråer. Resan tar upp till 4 timmar.

Andra rekommendationer som kanske inte direkt är sevärdheter men ändå trevliga aktiviteter man kan göra i direkt anslutning till Sunny Beach är bland annat att bege sig ut på en guidad tur med fyrhjuliga motorcyklar. De erbjuder även en inhägnad bana direkt på stranden där man kan köra själv eller tävla med andra. För barn finns massor av aktiviteter i form av lekplatser och flera enkla nöjesområden där de kan springa omkring i hoppborgar eller rutschkanor.

Res till Sunny Beach

Annons