Sunny Beach lockar både ungdomar och familjer till resmålet och har så gjort ända sedan 50 talet. Till Sunny Beach reser man av två skäl, det ena är det enastående nöjeslivet och det andra skälet är det oerhört vackra och enastående badlivet som inte allt för sällan dessutom kompletterar varandra perfekt.

I Sunny Beach finner man en 6 kilometer lång och finkornig sandstrand. Den anses vara en av de renaste stränder man kan finna i hela Europa och det är inte alls sällan man även vill göra gällande att vissa delar av den vackra stranden tillsammans med det klara vattnet är Europas vackraste sandstrand.

bigstock-vintage-sunglasses-isolated-on-17671844

Stranden går långt ut i havet är och är på grund av sin långgrundhet en perfekt plats både för barn och för de som önskar att snorkla. På stranden kan man välja att sola i den härliga sanden eller hyra solstolar billigt, vilket finns utplacerade utmed stranden. På stranden finns även massor av aktiviteter som kan sysselsätta både barn och vuxna. Här finner man volleyboll, badminton och självklart kan man spela fotboll. Bland vattenaktiviteterna finner man, förutom snorkling, även bananbåtar, vattenskoter och för den våghalsige möjlighet till paraglidflygning som ger en bedårande utsikt över by, strand och havet.

På stränderna i Sunny Beach finns de gott om badvakter. Dessa ser till att allt går lugnt till, både på stranden och i havet. Badplatserna är väl avgränsade för båtar och detta tillsammans med det långgrunda havet gör att det är både säkert och behagligt för barn. På stranden finner man även duschar och toaletter. På och i direkt anslutning till stranden kan man hitta både mat och dryck. Här finns även en del shopping om man vill varva sitt solande med lite andra aktiviteter.

Visst är det otroligt härligt att vara i solen hela dagarna, bara njuta av värmen och vattnets svalka men glöm för allt i världen inte att skydda dig och dina kära. Vill man ha en snygg solbränna och dessutom undvika risker för hudcancer och brännskador. Ja, då bör man använda solskydd av något slag. För de allra minsta är det kläder som gäller men solkräm är såklart det vanligaste och enklaste skyddet för de flesta. Tänk bara på att du oftast behöver högre spf här än hemma eftersom att solen är betydligt starkare. Vill du veta mer om hur du kan skydda huden mot UVA- och UVB-strålar och mer om vilka olika sorters solkräm som finns? Klicka här!

På kvällstid förvandlas vissa delar av stranden till festplatser och lokala barer och restauranger bjuder på läckerheter och dryck som kan förtäras direkt under stjärnorna.

Res till Sunny Beach

Annons